Ciclo de conferencias del director de l’Oficina #Antifrau de #Catalunya, D.Miguel Ángel Gimeno, ha realitzat aquesta tarda la conferència Corrupció i desenvolupament social,sobre la realidad social en #Cataluña #España


 

19/02/2018
20180215 reunio gimeno granados
Gimeno i Lanaspa durant la conferència. Foto: Antifrau
 • Gimeno ha fet aquestes declaracions en el marc de la conferència Corrupció i desenvolupament social, que ha realitzat aquesta tarda en el marc d’El Club de Roma al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”
 • Durant la conferència, Gimeno ha manifestat que “combatre la corrupció no es un fi en sí mateix, es un mitjà per assolir una societat més avançada, més eficient, més social i més justa”
 • El director d’Antifrau ha alertat “al nostre país no hi ha una veritable política contra la corrupció, és manifestament deficient i dispersa” i ha afegit que el món polític no ha integrat que combatre-la és un mitjà per assolir un fi
 • L’Oficina Antifrau de Catalunya us ofereix aquesta bústia perquè pugueu denunciar qualsevol situació de frau o corrupció de la que tingueu constància relacionada amb el sector públic català. Sempre garantim la confidencialitat de l’alertador que contribueix d’aquesta manera a reforçar la integritat del sector públic a Catalunya.

  suborn Teniu constància d’un cas de corrupció o de mala praxi al sector públic català i en podeu aportar proves?
  fletxa
  alerteu A través d’aquest canal podeu alertar-nos perquè s’investigui el cas, s’actuï per corregir les males pràctiques i així enfortir la integritat de la gestió pública
  fletxa
  Anonimat Sempre garantim la confidencialitat de les vostres comunicacions i si ho demaneu reservem la vostra identitat. Si ho preferiu, podeu contactar-nos de manera anònima per mitjà del correu postal i de la Bústia de denúncies anònimes

  Com puc presentar una denúncia?

  • Per internet, mitjançant la Bústia de denúncies anònimes, aquest és un canal segur d’admissió de les comunicacions, ja que: permet l’anonimat durant tot el procés, la bidireccionalitat de les comunicacions i oculta la identificació del vostre dispositiu (adreça IP) connectat a la xarxa.
  • Per internet omplint aquest formulari i enviant-lo per correu electrònic a: bustiaoac@antifrau.cat; o bé, prèvia identificació amb certificat digital (signatura electrònica), annexant-lo a l’apartat Denuncieu de la seu electrònica.
  • Per fax: 93 5545564
  • Presencialment, al registre general de l’Oficina Antifrau de Catalunya (C/Ribes, 1-3 08013 Barcelona de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00) o a qualsevol registre de les administracions públiques.

  Podeu descarregar aquest formulari amb instruccions per presentar la vostra denúncia.

  Per a més informació truqueu al 93 5545555

  Qualsevol persona pot adreçar-se a l’Oficina Antifrau de Catalunya per denunciar fets que detectin i puguin ésser considerats constitutius de corrupció o de conductes fraudulentes o il·legals contràries als interessos generals.

  Si bé les denúncies són voluntàries, l’article 16.4 de la Llei 14/2008, de 5 de novembre, de l’Oficina Antifrau de Catalunya, imposa a les autoritats i els directors o responsables d’oficines públiques el deure de comunicar aquest tipus de fets immediatament a l’Oficina.

  Antifrau analitza la versemblança dels fets denunciats i verifica si és competent per investigar-los. Si la persona denunciant actua amb consciència de la manca de veracitat de les dades aportades o amb la sola finalitat de denigrar la persona o la institució denunciades, l’Oficina Antifrau podrà exigir les responsabilitats que corresponguin.corruption

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, ha realitzat aquesta tarda la conferència Corrupció i desenvolupament social, en el marc d’El Club de Roma al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”, on ha analitzat els elements necessaris per a un nou model socioeconòmic, en què la corrupció no distorsioni l’activitat econòmica, debiliti la cohesió social i pugui arribar a deslegitimar la democràcia. El director d’Antifrau també ha tractat el ritme canviant de la nostra societat, que provoca que ens haguem de plantejar canvis en l’execució de les polítiques actuals d’actuació, tant des d’un punt de vista econòmic, polític i social com cultural, i crear nous models d’actuació adaptats a les noves societats.

En el marc d’aquesta jornada, Gimeno ha reivindicat un “pla general contra la corrupció” que coordini els diferents actors anticorrupció i ha manifestat que “combatre la corrupció no es un fi en sí mateix, és un mitjà per assolir una societat més avançada, més eficient, més social i més justa.” En aquest sentit, ha alertat que “al nostre país no hi ha una veritable política contra la corrupció, és manifestament deficient i dispersa” i ha afegit que el món polític no ha integrat que combatre-la és un mitjà per assolir un fi.

D’altra banda, el màxim responsable d’Antifrau de Catalunya ha apuntat que tot i que les polítiques actuals són insuficients es comencen a fer coses en qüestions instrumentals: agències anticorrupció, sistema d’integritats, etc.

Sobre aquest extrem, Miguel Ángel Gimeno ha remarcat les funcions de l’Oficina Antifrau de Catalunya en matèria d’investigació i prevenció de la corrupció. I ha manifestat la necessitat de fer una aposta decidida per aquesta darrera: “necessitem enfortir el Sistema d’integritat de les institucions públiques, ja que el punt de partida de la prevenció requereix acceptar que on hi ha accés a recursos públics, ja siguin econòmics, materials o personals i capacitat de decisió, hi ha el risc que algú s’aprofiti de la posició pública en benefici privat”. Tanmateix, ha insistit en disposar d’una gestió i control dels conflictes d’interès; la declaració d’interessos i el seu control, uns canals segurs de denúncia; una legislació que protegeixi els alertadors i la regulació dels lobbies.77634-placeit

 • La captura de l’Estat: “la lluita contra la corrupció cal que sigui també en las fase de disseny i execució de les polítiques públiques”

Per clausurar la seva intervenció, el director d’Antifrau ha introduït un nou concepte: la captura de l’Estat. Sobre aquest ha asseverat “una corrupció sistèmica i episòdica produïda per una decisió política o una execució administrativa de les polítiques públiques pot produir una activitat lesiva per l’interès general i es produeix de manera més subtil. Les decisions que afecten el disseny i execució de les polítiques públiques afecten la vida i el funcionament dels ciutadans. La lluita contra la corrupció cal que sigui també en les fases de disseny i execució de les polítiques públiques. De la manera que es dissenyi i executi afavoreix a la corrupció o pot contribuir a la seva l’eliminació”.

 • El Club de Roma

Aquesta jornada s’emmarca dins del cicle organitzat pel Club de Roma a Barcelona, que té la seu al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”. Aquest cicle de conferències serveix per determinar quins són els elements que han de definir aquests nous models d’actuació mitjançant ponents de prestigi.

El Club de Roma és una associació internacional no governamental i sense ànim de lucre fundada a Roma l’any 1968, constituïda per un grup global de científics, economistes, empresaris, alts funcionaris, polítics i professions diverses amb l’objectiu de contribuir a l’anàlisi i transformació social, econòmica i mediambiental.

La Oficina Antifraude y el Colegio de Periodistas han organizado una jornada sobre la independencia de los medios de comunicación y la corrupción, en la que abordarán el tratamiento de las informaciones elaboradas por los periodistas sobre casos de corrupción.ae73f-segurpricat5

Según han comunicado ambas instituciones, en la sesión, que será el próximo 7 de febrero, intervendrán varios profesionales de la comunicación y académicos, además del director de Antifraude, Miguel Ángel Gimeno, y la decana del Colegio, Neus Bonet.

El objetivo de la jornada es, además de debatir el tratamiento periodístico de los casos de corrupción, valorar qué factores pueden afectar la objetividad y pluralidad de este, y reflexionar sobre el grado de independencia con el que trabajan los periodistas que cubren estas informaciones.

En la mesa redonda participarán varios profesionales de este ámbito, entre ellos el vicepresidente del Consejo del Audiovisual catalán, Salvador Alsius, la directora de El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, el profesor de la URL Pere Masip, la periodista Gemma Nierga y la profesora de la UB Anna Maria Palau.

Los resultados del último barómetro de Antifraude evidencian que un 74,2 % de los consultados consideran que existe mucha o bastante corrupción y que un 30 % cree que la información de los medios al respecto es muy objetiva, unos datos por los que ambas instituciones han mostrado preocupación, y que han llevado a la organización de esta jornada

Jornada sobre la independència dels mitjans de comunicació i la corrupció

136 visualitzacions Fa 1 setmana
L’Oficina Antifrau de Catalunya i el Col·legi de Periodistes van celebrar ahir a la tarda la “Jornada sobre la independència dels mitjans de comunicació i la corrupció”, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’objectiu d’aquesta ha estat debatre el tractament de les informacions sobre la corrupció als mitjans de comunicació, analitzar els factors que n’afecten la qualitat, objectivitat i pluralitat, i reflexionar sobre el grau d’independència amb el qual treballen els periodistes. Així, la sessió s’ ha articulat a través d’una taula rodona on han intervingut diversos professionals de la comunicació i acadèmics per tractar el tema des de diferents prismes.

Otras noticias:

El director general de la Policía Nacional, Ignacio Cosidó, interviene este jueves en el ciclo sobre la realidad social de España que organiza la Universidad Politécnica de Cartagena (UPCT).

La conferencia, titulada ‘La contribución de la Policía 3.0 a la seguridad en España’, comenzará a las 19.00 en el salón de actos Isaac Peral de la Facultad de Ciencias de la Empresa y será presentada por el rector de la UPCT, Alejandro Díaz Morcillo. Al acto asistirá también la consejera de Presidencia de la Comunidad Autónoma, María Dolores Pagán.

Ciclo de conferencias sobre la realidad social en España
Fecha de Inicio: 14-04-2016
Fecha de Fin: 18-05-2016
Resumen:
En las ponencias se tratarán cuestiones como la Seguridad Social, cómo es la realidad social, la inmigración en la Región de Murcia, la necesidad de un pacto por la educación, el problema de la pobreza en España, los medios de comunicación como garantía democrática, los sindicatos ante el cambio político y social y las respuestas ante la crisis humanitaria: los refugiados.

Número de Horas: 25

Créditos de Libre Configuración: 1

Lugar/Horario:
Salón de actos de la Facultad de Ciencias de la Empresa de la UPCT. 19:00

Descripción:
El Salón de Actos de la Facultad de Ciencias de la Empresa de la Universidad Politécnica de Cartagena acogerá del 14 de abril al 18 de mayo un ciclo de conferencias sobre la realidad social en España.

Los estudiantes se pueden inscribir a través de la web http://www.upct.es/seeu hasta el mismo día 14 y obtendrán por asistir a las ponencias un crédito ECT, equivalente a 25 horas de formación presencial.

Cosidó clausur hace dos años el II Curso Internacional “Policía 3.0: Seguridad Inteligente”

“La Policía Nacional trabaja para hacer de España el país más seguro tanto en la calle como en el ciberespacio”

Durante dos jornadas, prestigiosos ponentes internacionales procedentes del European Cybercrime Center (EC3) de Europol, Interpol y FRONTEX han abordado diversas materias relacionadas con la ciberseguridad

El curso, al que han asistido 120 alumnos, ha contado con cuatro talleres prácticos relativos al uso operativo de las gafas Google, la utilización de las nuevas bases de datos NoSQL, la incorporación de la tecnología NFC o los nuevos sistemas de reconocimiento facial

El director de la Policía ha destacado la ambiciosa apuesta del Plan Policía 3.0 que pasa por la implantación de la Comisaría Virtual, el nuevo DNIe que aprovechará la tecnología del cloud computing o el patrullaje inteligente

Este curso fue inaugurado por el secretario de Estado de Seguridad, Francisco Martínez, junto al director del Departamento de Seguridad Nacional, Alfonso de Senillosa, y el director general de la Policía, Ignacio Cosidó, y su objetivo ha sido exponer los resultados obtenidos y los proyectos dentro del plan Policía 3.0 como modelo pionero en seguridad inteligente

04-junio-2014.- El director general de la Policía, Ignacio Cosidó, ha clausurado hoy el II Curso Internacional que bajo el título “Policía 3.0: Seguridad Inteligente” se ha desarrollado esta semana en Carrión de los Condes (Palencia). Un acto al que también ha asistido el secretario de Estado de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información, Víctor Calvo Sotelo. Cosidó ha destacado el ambicioso Plan Policía 3.0, que se ha presentado durante estas jornadas, y en el que “la Policía Nacional está trabajando para hacer de España el país más seguro tanto en la calle como en el ciberespacio”. Durante dos días, más de 120 alumnos, entre ellos representantes de cuerpos policiales procedentes de catorce países, (Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Francia, Holanda, Italia, Marruecos, Mauritania México, Nigeria, Perú, Portugal y Uruguay) han analizado los nuevos retos para las fuerzas de seguridad en una sociedad en la que las nuevas tecnologías, Internet o las redes sociales están también influyendo en la globalización del crimen y el surgimiento de nuevas modalidades delictivas.

El curso ha contado con prestigiosos ponentes internacionales procedentes del European Cybercrime Center (EC3) de Europol, de Interpol y de FRONTEX quienes han abordado diversas materias relacionadas con la ciberseguridad. Además, durante estos días se han mostrado los últimos avances en el campo de la seguridad y las tecnologías de la información, gracias a la participación también de representantes de empresas de la industria de la seguridad y de la asociación empresarial TEDAE, -la Asociación Española de Empresas Tecnológicas de Defensa, Aeronáutica y Espacio-, quien ha colaborado en el desarrollo de esta actividad formativa.
Las jornadas fueron inauguradas por el secretario de Estado de Seguridad, Francisco Martínez, junto al director del Departamento de Seguridad Nacional, Alfonso de Senillosa, y el director general de la Policía, Ignacio Cosidó, y su objetivo ha sido exponer los resultados obtenidos y los proyectos dentro del plan Policía 3.0 como modelo pionero en seguridad inteligente.
Preparados para los nuevos desafíos

En esta segunda edición del Curso Internacional, la Policía Nacional ha querido exponer los resultados de los proyectos y las capacidades de desarrollo tecnológico que ha puesto en marcha la Policía Nacional dentro del Plan Policía 3.0. Un Plan cuyo fin último es que “nuestro país encare con solvencia los retos que conllevan los avances tecnológicos y siga siendo una de las democracias más seguras del mundo”, ha asegurado el director de la Policía.

En estas jornadas se ha presentado la implantación de la Comisaría Virtual que permitirá realizar los trámites a través de Internet con plena garantía jurídica desde una renovada página web (www.policia.es) que pretende ser más accesible y propiciar la comunicación bidireccional. Desde esta Comisaría Virtual se podrá renovar documentos hasta interponer denuncias sin necesidad de la posterior ratificación en dependencias policiales. También se ha informado del desarrollo del nuevo DNIe 3.0 que proporcionará un uso más fácil y accesible a todos los ciudadanos y que permitirá aprovechar la tecnología de cloud computing. Además se ha informado de la incorporación de las nuevas tecnologías para un patrullaje inteligente y la transformación de las salas del 091 en Centros Inteligentes de Mando, Comunicación y Control, y del desarrollo de varias aplicaciones para dispositivos móviles que, entre otros aspectos, podrán ser útiles para el envío de señales de emergencia.

El pasado año, la Policía Nacional recibió casi 8 millones de denuncias de delitos tecnológicos, la mayoría fraudes cometidos a través de la Red. La Dirección General de la Policía ha apostado por la creación de una nueva Unidad de Investigación Tecnológica (UIT) para la lucha contra el cibercrimen y la especialización de las unidades territoriales de policía judicial en este tipo de modalidades delictivas.

Cuatro paneles y talleres prácticos

El curso se ha estructurado en cuatro mesas de expertos en diversas materias del campo de la seguridad. Entre los conferenciantes han destacado también representantes del Servicio Ejecutivo de la Comisión de Prevención del Blanqueo de Capitales e Infracciones Monetarias; la Gerencia de Informática de la Seguridad Social; la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre; ISDEFE, del Ministerio de Defensa; el Mando Conjunto de Ciberdefensa de las Fuerzas Armadas y el Centro Nacional de Inteligencia.

En estos paneles se ha analizado la gestión eficaz del gran volumen de información generado en Internet; el despliegue de fronteras inteligentes; la implantación de la Comisaría Virtual; el proyecto de identidad digital en la nube; la digitalización de las fichas policiales o la lucha contra los delitos que se cometen en Internet, especialmente los que afectan a los menores, con la creación de la UIT, en una apuesta de la Dirección General de la Policía por la lucha contra el cibercrimen.

El curso ha contado con cuatro talleres prácticos en los que se ha abordado el uso operativo de las gafas de Google; la utilización de la nuevas bases de datos NoSQL para el manejo de altos volúmenes de información; la incorporación de tecnología sin contactos NFC o las nuevas técnicas de reconocimiento facial.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s